چه زمانی می توانیم در طول روز با خیال راحت مادری کنیم؟!
زمانی که شناخت کافی نسب به «بازی های روزانه مورد نیاز کودک» خود داشته باشیم. در این صورت از حالت سردرگمی، عذاب وجدان های کاذب و یا به جای کودک بازی کردن خارج شده و صرفا با فراهم کردن بسترهای لازم و کافی، کودک را به سمت بازی که نیاز پر رنگ زندگی اش می باشد، هدایت می کنیم.
چگونه تمام بازی های روزانه مورد نیاز کودکمان را بشناسیم و کمک کنیم کودکمان به استقلال در انجام بازی برسد؟
در کتاب با خیال راحت مادری کن با شناخت چهار بازوی اصلی یک بازی موفق به این هدف خواهیم رسید:
چی بازی؟
دسته بندی تمام بازی های روزانه ی مورد نیازکودک در سه شاخه ی اصلی
باکی بازی؟
شناخت مهم ترین هم بازی های کودک.
با چی بازی؟
شناخت انواع ابزار خام به عنوان مهم ترین اسباب بازی کودکان.
چطور بازی؟
شناخت چگونگی برخورد با چالش های قبل، حین و پس از بازی!
- در این کتاب با سه شاخه ی اصلی تمام بازی های مورد نیاز روزانه کودک دو تا هفت سال یعنی بازی های حسی، حرکتی و فعالیتی آشنا می شوید.
- یاد می گیرید چطور، چگونه و چقدر نیاز هست در طول روز با کودک هم بازی شوید.
- با انجام فرمول هم بازی شدن با کودک، زمان های زیادی از روز را برای خود آزاد می کنید و دیگر کودک نیازی ندارد که دائما با او هم بازی شوید.
- با انواع مدل های هم بازی های مورد نیاز کودک آشنا می شوید.
- به استقلال کودک خود در ساخت بازی، هم بازی شدن و انتخاب ابزار بازی کمک می کنید.
- با مهم ترین ابزارهای بازی مورد نیاز کودک آشنا می شوید. ابزارهای بازی ای که هیچ وقت برای کودک تکراری نمی شود و با داشتن آنها هر روز می تواند بیشمار بازی جدید خلق کند.
مخاطب کتاب با خیال راحت مادری کن چه کسی است؟
مخاطب این کتاب، مادران، پدران، مربیان و تمام کسانی هستند که به نحوی با کودکان دو تا هفت ساله ارتباط دارند. اگر می خواهید به صورت حرفه ای نیاز روزانه ی کودکان این بازه ی سنی به بازی را بشناسید و برایش برنامه ریزی کنید، مطالب این کتاب به شما کمک خواهد کرد.
مزیت این کتاب بر سایر کتاب های معرفی بازی چیست؟
بسیاری از کتاب های موجود، به معرفی تعداد زیادی بازی اکتفا کرده اند. هریک از آنها بازی ها را بر اساس نوع ابزار، فعالیت یا موقعیت دسته بندی کرده اند و لیستی از بازی در آن زمینه به ما معرفی می کنند. مثلا صد بازی با سنگ، صد بازی حرکتی یا صد بازی در حیاط. اما از آنجا که صِرف معرفی بازی، شناخت جامعی از تمام زوایای بازی به مرتبطین کودک نمی دهد، ما را به دستگاه شناخت، ساخت و حل چالش های بازی مجهز نمی کند. برای همین، در موقعیت های مختلف ممکن است آن بازی ها را فراموش کنیم.
هدف اصلی این کتاب این است که هرکداممان با کودک سرو کار داریم، خودمان بتوانیم بازی تولید کنیم. به جای این که یک کتاب بازی بخوانیم و مثلا با صد نوع بازی حرکتی آشنا شویم، الگو و فرمولی کلی بدست می آوریم و خودمان بتوانیم انواع بازی را تولید کنیم.
چرا این کتاب را نوشتم؟
در طول سال هایی که با مرتبطین کودک دو تا هفت سال در ارتباط بودم و مشاوره های بازی محور ارائه می دادم، یکی از پرتکرارترین سئوال های مادران در زمینه ی بازی های کودکان، به «شیوه ی بازی کردن با کودکان» مربوط می شد. آنها معمولا این چالش را به شکل های زیر مطرح می کردند:
دیگر نمی دانم با کودک 3 ساله ام چه بازی ای انجام دهم؟
تمام اسباب بازی هایش تکراری شده اند. نمی دانم با چه چیزی سرگرمش کنم؟
دائم نیاز دارد من با او بازی کنم و خودش به تنهایی بازی نمی کند!
نمی دانم بازی هایی که انجام می دهد اصلا مناسب سنش هست یا نه؟
دائم می گوید: ماااامان حوصلم سر رفته!!
وقتی لگو بازی میکند یا نقاشی می کشد دوست دارد من به جای او بسازم یا نقاشی بکشم!!
و … سوال هایی از این قیبل باعث شد که ایده ی نوشتن کتاب با خیال راحت مادری کن: بازی های روزانه کودکت را بشناس و بساز در ذهن من پر رنگ شود.
برای این که یک بازی از صفر تا صد به صورت کاملا موفق شروع شود و پیش برود و در نهایت در زمان مناسب به پایان برسد، به چهار عامل اساسی نیاز است:
- انتخاب صحیح بازی
- انتخاب هم بازی مناسب
- گزینش صحیح ابزار بازی
- شناخت و برخورد صحیح با انواع چالش هایی که قبل، حین و پس از بازی ممکن است به وجود بیاید.
این کتاب به ما که با کودک سر و کا داریم، کمک می کند به صورت کاملا اصولی برنامه روزانه مورد نیاز کودک به بازی را بشناسیم و آن را پیش ببریم.
معرفی کتاب «با خیال راحت مادری کن» از زبان نویسنده (محدثه جعفری)
سرفصل های کتاب «با خیال راحت مادری کن»
فصل 1: برنامه روزانه بازی
شناخت کم و کیف انواع بازی های حسی، حرکتی و فعالیتی مورد نیاز کودک من.
فصل 2: همبازی من کیست؟
شناخت انواع مدل هم بازی شدن والدین، دیگران و بازی کودک با خود.
فصل 3: ابزارِ بازی
شناخت کم و کیف اسباب بازی های خام به عنوان مهم ترین ابزار بازی کودکان.
نظر والدین صاحب نظر درباره کتاب «با خیال راحت مادری کن»

زهرا مینایی
بعضی مادرها، خصوصا تازه مادرهای بچه اولی، فرضی دارند که احتمالا ناشی از روان شناسی عمومی فرزندسالار است. آنها گمان می کنند باید تمام وقت و انرژیشان را برای بازی با کودک بگذارند. من همیشه بهشان می گویم: «این اشتباه را نکنید! بگذارید کودکتان مهارت بازی با خودش را یاد بگیرد. اجازه دهید خودش به تنهایی جهان را کشف کند. بگذارید قبل از این که ما برایش مسائل را توضیح دهیم، در ذهنش سئوال پیش بیاید. » با این حال، حفظ تعادل بین توجه و بازی کافی با کودک و رسیدن به امور و کارهای شخصی برای مادر، بسیار سخت است.
کتاب با خیال راحت مادی کن به صورت عملیاتی به شما کمک می کند تا زندگی خود را با کودک و بازی هایش و امور خانه و کارهای شخصی، بهتر تنظیم کنید. با خواندن این کتاب، بیشتر از این که بازی های مختلف با کودک را یاد بگیرید، خواهید فهمید که چطور، چقدر و چگونه با بچه در موقعیت های مختلف زندگی بازی کنید.
از محدثه عزیز متشکرم که این کتاب را نوشته تا با خیال راحت خواندنش را به اطرافیانم توصیه کنم، بدون این که نگران باشم تذکرات من ممکن است موجب کم توجهی آنها به بچه هایشان شود.

زهرا محسنی
مادری برای من پیش بینی ناپذیرترین تجربه ممکن بوده است. قبل از آغازش گمان می کردم با خواندن چند کتاب و مرور چند تجربه، برایش کاملا آماده ام. اما با آغاز روزهای شیرین و دل چسب مادری فهمیدم نه، این میدان هر لحظه چالشی دارد که برای مواجهه با آن باید آگاهی ام را لحظه به لحظه افزایش دهم.
در اوضاع فعلی که مادری همراه شده با خانه نشینی، قرنطینه های دوره ای و سختی های کرونایی، یکی از مسائلی که من همواره خودم را در آن محتاج دانستن بیشتر و راهنمایی دیده ام، بازی های ساده و کابردی بوده است. کتاب دوست عزیزم خانم جعفری، همانند مشاوری دلسوز و آگاه و کاربلد، همراه من در بهتر ساختن تجربه مادری و روبه روشدن با مسائل کودکم بوده است. کتاب با زبان بی تکلف و با درنظر گرفتن اوضاع واقعی مادر، راهکارهایی مناسب به شما پیشنهاد می دهد.

مریم منصوری
کتاب برای من مفید بود؛ چرا که بازی، در هفت سال اول عمیقا نقش تربیتی و هویتی و بهتر بگویم وجودی برای کودک دارد. این کتاب مسیر والدین را برای بودن با کودک هموار می کند.

فاطمه رحمانی
باعث افتخار است که طرح جلد این کتاب کار من هست. الحق که کتاب فوق العاده ای است. من خیلی دوستش دارم و با خواندنش خیلی نکات برای ارتباط با پریا یادگرفتم. و در نهایت به دوستم که یک پسر یک ساله دارد هدیه دادم. همه مامان ها باید این کتاب را بخوانند.

دکتر محسن دوباشی
این کتاب به بازی و مدیریت بازی های کودکان پرداخته و تلاش کرده است با ظرافت خاصی با توجه به اصول تعلیم و تربیت، جامعه شناسی و روان شناسی به دنیای کودکان بپردازد. این که چگونه کودک مهارت بازی با خودش و دیگران را یاد بگیرد و به کشف پدیده های پیرامونی خود بپردازد. شاید در نگاه اول این که از بازی سخن بگوییم امری ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد اما همیشه اثبات بدیهیات سخت تر است.
این کتاب یک ویژگی دارد و آن این که خانم جعفری به عنوان نگارنده پا را از عرصه پژوهش کاربردی هم فراتر گذاشته و سعی کرده با طراحی بازی و خلق محصول به دنیای کودکان قدم بگذارد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.